El portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO, Toni Castejón, ha alertat que a Barcelona els freqüents problemes de desordre públic registrats deixen al descobert un "problema real" de pèrdua de "respecte cap a la policia".

El sindicalista ha subratllat que la comparativa entre les conseqüències que produeixen a Barcelona i a Madrid aglomeracions de similars característiques "evidencia" que a la capital catalana "passa alguna cosa".

L'SME ha proposat, després de parlar amb agents de la Brigada Mòbil, "més càmeres" per poder "identificar, imputar i explicar bé les càrregues", els arrestos "preventius" dels delinqüents habituals i sentències que cobrin els desperfectes als seus autors.

D'altra banda, el sindicat ha al·legat que si els antiavalots van carregar a la plaça Catalunya contra els 'indignats' va ser perquè s'estava produint un problema d'ordre ja que la multitud estava impedint sortir els camions de la neteja carregats d'objectes i que es van produït casos de "desobediència greu".

"Divendres es va voler destacar que es va carregar contra gent asseguda", davant del que ha puntualitzat que existia el problema de tenir 35 camions paralitzats als quals els llançaven objectes i els van punxar algunes rodes, mentre que al carrer s'acumulava cada vegada més multitud de gent.

Per a Castejón, moltes d'aquestes persones van incórrer en una resistència greu per negar-se en reiterades ocasions a retirar-se d'enmig del carrer per permetre a les brigades de neteja treballar i ha mostrat imatges de pedres que els van tirar quan s'eren retirant del lloc.

Davant d'aquesta situació es va haver de carregar, ha adduït el sindicalista, per a qui aquest era l'únic mètode policial per poder apartar la gent.