El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, s'ha pronunciat aquest diumenge al matí per primer cop després de conèixer que el que fos líder de la seva formació, Josep Lluís Carod-Rovira, abandona la seva militància i rebutja formar part del projecte d'ERC. Ridao ha volgut desvincular la marxa de Carod i la figura de l'exvicepresident de la Generalitat del projecte d'Esquerra i ha assegurat que "el llegat de Carod seguirà amb ell o sense ell", intentant demostrar així que la baixa de l'exlíder no afecta al partit ni al seu projecte.

Abans de participar en la manifestació antinuclear celebrada aquest diumenge a Barcelona, Joan Ridao s'ha vist obligat a respondre, com a dirigent d'ERC, a les preguntes dels periodistes sobre la baixa de Carod-Rovira del partit. Malgrat la insistència de la premsa, el secretari general dels independentistes s'ha volgut dir que Carod "al llarg de molts anys de servei a ERC ha contribuït amb encerts i errors a forjar a l'ADN d'Esquerra" que ha estat basat, segons ha explicat en "un independentisme gradualista, amb vocació majoritària i de govern, i socialment d'esquerres". En aquest sentit, Ridao ha remarcat que "això amb Carod o sense ell, continuarà, seguirà viu".

I és que per Ridao, la marxa de Carod no afectarà al projecte d'Esquerra, donat que el dirigent creu que "el resultat de les eleccions demostra que hi ha una crisi de confiança amb ERC, però la gent no ha deixat de votar ERC pel que és sinó pel que ha fet o ha fet malament".

Ridao també ha aprofitat per agrair a Carod "la seva contribució", els anys de dedicació al partit i la seva participació en "una obra col·lectiva" que, ha dit, ha "ajudat a forjar" el que ara és ERC. "I no voldria dir res més", ha conclòs Ridao per tancar la qüestió davant els periodistes.