El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, va valorar ahir per primer cop la marxa del que va ser líder de la seva formació política, Josep Lluís Carod Rovira. El polític va anunciar divendres que deixa la militància del partit per discrepàncies amb la direcció, de la qual Ridao forma part. El dirigent independentista va voler desvincular la marxa de Carod i la figura de l'exvicepresident de la Generalitat del projecte d'Esquerra i va assegurar que "el llegat de Carod seguirà amb ell o sense ell", intentant demostrar així que la baixa de l'exlíder no afecta el partit ni el seu projecte.

Abans de participar en la manifestació antinuclear celebrada ahir a Barcelona, Joan Ridao es va veure obligat a respondre, com a dirigent d'ERC, a les preguntes dels periodistes sobre la baixa de Carod-Rovira del partit. El secretari general dels independentistes va declarar que Carod "al llarg de molts anys de servei a ERC ha contribuït amb encerts i errors a forjar l'ADN d'Esquerra" que ha estat basat, segons va explicar, en "un independentisme gradualista, amb vocació majoritària i de govern, i socialment d'esquerres". En aquest sentit, Ridao va remarcar que "això amb Carod o sense ell, continuarà, seguirà viu".

Aquest argument ja va ser utilitzat dissabte per Esquerra quan va valorar, en un comunicat, la marxa de qui va ser el seu president entre els anys 1996 i 2008, i en què s'expressava "respecte" per la decisió del veterà polític.

I és que per Ridao, la marxa de Carod no afectarà el projecte d'Esquerra, ja que el dirigent creu que "el resultat de les eleccions demostra que hi ha una crisi de confiança amb ERC, però la gent no ha deixat de votar ERC pel que és sinó pel que fa o ha fet malament".

Ridao també va aprofitar per agrair a Carod "la seva contribució", els anys de dedicació al partit i la seva participació en "una obra col·lectiva" que, va dir, ha "ajudat a forjar" el que ara és ERC. "I no voldria dir res més", va concloure Ridao per tancar la qüestió davant els periodistes.

Per part seva, Carod Rovira va explicar en una entrevista que després de la decisió d'abandonar la militància republicana se sent alleujat i que el que vol ara és que el deixin tranquil. L'exvicepresident del Govern va reiterar que la seva marxa no respon a la voluntat de fer una escissió del partit sinó a un allunyament de la direcció política. A més va negar rotundament que en un futur vagi a Convergència, com van fer altres exlíders del partit com Àngel Colom, ni al PSC. Carod va participar en actes de Ciutadans pel Canvi.