06 de juny de 2011
06.06.2011
Religió i noves tecnologies

Sistach critica l'"excessiva exposició" al món virtual

El cardenal arquebisbe de Barcelona es mostra sorprès per la lectura positiva del Papa sobre les xarxes socials

05.06.2011 | 16:14

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha advertit aquest diumenge d'una "excessiva exposició" al món virtual i recerca de refugi d'una realitat paral·lela, al fil del recent missatge de Benet XVI sobre comunicacions socials.

En la seva carta dominical, Sistach se sorprèn de la lectura positiva del Papa sobre les xarxes socials de la comunicació, i també alerta del perill d'una "interacció parcial, una tendència a comunicar només algunes parts del propi món interior, i el risc de construir una certa imatge de si mateixos, que només pot conduir a l'autocomplaença".

De manera especial, els joves viuen aquestes noves possibilitats, ressenya el cardenal, qui parafraseja les declaracions de Benet XVI en assenyalar que "és important recordar sempre que el contacte virtual no pot i no ha de substituir el contacte humà directe, en tots els aspectes de la vida".

En l'era de les xarxes digitals, cadascú ha de sentir també la necessitat de ser una persona autèntica i reflexiva, entenent per autèntica una persona fidel a si mateixa "sense caure en la il·lusió de construir artificialment una imatge pública".

"El respecte a la veritat, el respecte a la persona i als seus drets és el fonament de l'ètica de la comunicació i, pel mateix, hem de ser conscients de la profunda immoralitat d'aprofitar aquestes noves xarxes de comunicació per difondre estereotips o atacs falsos contra l'honestedat i l'honorabilitat de les persones", conclou Sistach.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema