L'alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu, va reconèixer ahir que tot l'operatiu policial i de neteja del passat dia 27 de maig a la plaça de Catalunya, amb càrregues dels Mossos d'Esquadra i més d'un centenar de ferits, "va tenir greus errors".

Aquesta és la primera vegada que Hereu es pronuncia sobre l'operatiu policial dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, encara que en dies anteriors en el seu Twitter l'alcalde en funcions ja havia recordat que el seu grup parlamentari havia denunciat que "la Conselleria d'Interior s'havia extralimitat".

En declaracions a RAC-1, l'alcalde en funcions de Barcelona va afirmar que "va ser una operació que no va anar bé, sens dubte. L'hora, el dia, el moment i tot el desenvolupament va ser erroni".

Hereu va assumir que ell va ser "responsable d'haver acordat que feia falta fer una actuació per treure elements potencialment perillosos. I res més".

Evolució del moviment

Els "indignats" van aprovar aquest diumenge en assemblea deixar de dormir a la plaça de Catalunya. Al llarg d'aquesta setmana es votarà a partir de quin dia es fa efectiva aquesta decisió, que aposta perquè l'acampada reivindicativa al centre de la capital catalana sigui exclusivament diürna.

Paral·lelament, les 400 persones assistents a l'assemblea també van acordar demanar un nou espai públic a la ciutat per complementar les accions que es porten a terme a la plaça de Catalunya de Barcelona. No està clar si se sol·licitarà al consistori barceloní o s'ocuparà un espai encara per determinar.