07 de juny de 2011
07.06.2011
Congrés del PSC

El PSC aposta per la "revisió de l'acord" amb el PSOE

Iceta assegura que la ponència marc del partit defensarà la "renovació" després de la davallada electoral

06.06.2011 | 18:37
El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta.

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avançat aquest dilluns que la ponència marc dels socialistes "parla de la revisió de l'acord entre les dues organitzacions", és a dir entre el PSC i el PSOE. Així ho ha explicat Iceta després que a la Comissió Executiva s'hagi parlat sobre la ponència marc del PSC que encara s'està debatent i ha ressaltat que el debat està obert i en aquest cas el text només situa el debat perquè siguin les esmenes de les agrupacions i les sectorials "del partit les que vagin decantant posicions i que després es votaran en Congrés". "Amb els temes que suscitin més interès mediàtic no els tanca, sinó que els planteja", ha ressaltat.

Sense deixar res clar, el dirigent del PSC ha explicat que revisió de l'acord "pot ser per tenir grup, per tenir un estatus singular, per seguir com s'està o per buscar una altra fórmula". La ponència assenyala que 30 anys després en la perspectiva d'un salt federal a l´Estat una pedra de toc és l'evolució federal entre PSC i PSOE que passa per una revisió de l'acord que no se situa". Per tant, ha afegit, "ni el planteja ni el descarta".

Iceta ha explicat que ha estat el fruit de Marina Geli, Joan Rangel, Maria Badia, Jaume Collboni, Javier López i ell mateix i fins divendres els membres de l'executiva hi poden fer aportacions i el pròxim dilluns serà enviat als membres del Consell Nacional perquè tinguin cinc dies per valorar-les i fer aportacions.

Ha explicat el procés i és que primer hi ha una ponència marc que s'envia a totes les organitzacions del partit i que es pronuncien sobre la ponència en forma d'esmenes, després aquestes s'editen en forma de memòria que torna a les agrupacions i a partir d'aquí es trien els delegats.
Ha assenyalat que la direcció no és qui valora les esmenes presentades. "Són les agrupacions, els militants de partit i els delegats triats pel congrés que es posicionen sobre els textos", ha assenyalat, al temps que ha destacat que "hi poden haver aportacions singulars de textos sencers fets per grups d'opinió que ho vulguin fer així".

"Ponència de renovació"

En aquest context, Iceta ha declarat que la ponència és de renovació i parla de renovar el projecte del socialisme català: "renovar el compromís socialista, renovar el compromís nacional i renovar el compromís amb els progressistes". "És una ponència que parlar de la renovació del PSC", ha ressaltat.

Iceta ha afirmat que hi ha el sentiment que moltes han de ser les coses en discussió i la ponència no serà un entrebanc per aquesta discussió lliure de totes les qüestions que es vulguin posar sobre la taula. El dirigent del PSC ha remarcat que al seu partit des del 99 s'està en davallada electoral i han tingut dues derrotes electorals recentment i que això recomana una revisió a fons del projecte i fer-ho sense apriorismes i per això la ponència marc ha estat molt oberta per ser un instrument que afavoreixi el dèficit i no una cotilla que el limiti.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema