El PSC va denunciar ahir que el Govern de CiU està intentant "emmanillar" el Parlament amb la llei Òmnibus, perquè segons el seu parer "abusa" d'un procediment legislatiu que "dificulta enormement" el debat a la cambra catalana.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, es va referir en la roda de premsa posterior a la comissió executiva del partit al projecte de llei que ha preparat l'executiu català, conegut com a llei Òmnibus, amb el qual pretén reformar prop de 90 lleis que afecten diferents àmbits, segons càlculs socialistes.

El portaveu dels socialistes catalans va dir tenir una "objecció frontal" al tractament legislatiu que es pretén donar i a "alguns elements que, amb el pretext de la racionalitzar, el que volen és impulsar una desregularització, una inseguretat jurídica i una demolició de determinades obres legislatives".

Per la seva banda, ICV va fer una crida als partits polítics a fer un front comú contra la "prepotència" de l'executiu català i la seva "visió retrògrada i autoritària" en la forma de governar que, segons aquest partit, s'ha evidenciat amb l'anomenada llei Òmnibus (llei abús per als ecosocialistes).

La portaveu dels ecosocialistes, Laia Ortiz, va denunciar que tant el fons com les "formes" que ha utilitzat el Govern de CiU en aquesta llei Òmnibus reflecteixen la seva "cara més negativa, la de la prepotència que, a més, vulnera les llibertats democràtiques".

Per això, Ortiz va instar la resta de formacions polítiques a fer un front comú contra "aquesta manera de fer, aquest nou estil de governar", que els sembla "una presa de pèl"

Pacte pels pressupostos

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va anunciar que el seu partit està "en disposició de presentar una esmena a la totalitat" als Pressupostos catalans del 2011, fet que deixaria el PP com l'únic partit que fins ara no s'ha oposat globalment als comptes.

ERC havia situat com una condició indispensable per pactar el pressupost que, en plena crisi econòmica i amb la caiguda d'ingressos que pateix la Generalitat, el Govern de CiU hagués decidit una "moratòria" en la supressió de l'impost de successions, fet que no s'ha produït.