El delegat del govern central a Catalunya i un dels homes forts de l´'aparell' del PSC, Joan Rangel, ha considerat que seria un "gravíssim error" centrar el congrés dels socialistes catalans en el tema del grup propi a les Corts.

En un article recollit per Europa Press a 'debatsocialista.cat', la pàgina que ha obert la direcció del partit amb vista al debat congressual, Rangel ha considerat que ni el grup propi ni el debat sobre els càrrecs han de centrar el congrés.

"Desaprofitaria una magnífica oportunitat per oferir a la societat un partit renovat", ha indicat Rangel, que ha considerat que la recerca d'amplis consensos ha de ser la pauta que guiï el congrés del PSC.

Rangel també ha advertit del risc que suposaria que el PSC deixés de defensar un Estat federal: "No crec que l'opció més adequada és la de virar cap a posicions confederals que puguin tenir una deriva independentista".

Per això, ha considerat que la presència del PSC al Congrés "ha de respondre a una fórmula federal", encara que no ha donat més concrecions.

Segons Rangel, el PSC ha de seguir tenint el municipalisme com un dels seus senyals d'identitat, tot i que el 22-M va perdre feus com l'alcaldia de la capital catalana i la Diputació de Barcelona.

Un altre dels reptes del partit també passa per introduir canvis en la seva estructura: "Hem de dotar-nos d'un instrument més àgil i permeable, que treballi en xarxa, que ofereix més atractius a la militància i li doni més veu i vot".