08 de juny de 2011
08.06.2011

Montilla critica l'ofensiva neoliberal i la contrareforma social

L'expresident assegura que el Govern de CiU té "obsessió" per "destruir"
la labor del tripartit

08.06.2011 | 02:00
Montilla va recriminar durament la política de Mas.

El primer secretari del PSC i expresident català, José Montilla, va criticar l'"ofensiva neoliberal" i la "contrareforma social" que està impulsant el Govern de CiU amb l'anomenada llei òmnibus, en la seva "obsessió" per "destruir" la labor dels anteriors governs del tripartit.
En una carta dirigida a la militància socialista, Montilla es va referir a l'anomenada llei Òmnibus amb la qual l'executiu català pretén reformar unes vuitanta lleis que, segons la seva opinió, s'inscriu en el "marc" de la "contrareforma social" més "dura que mai s'ha fet contra l'Estat del benestar".
En aquest sentit, Montilla va avisar que l'"ofensiva neoliberal i destructora de l'arquitectura social de Catalunya ja ha començat" de la mà d'un Govern que utilitza la crisi com una "coartada".
No obstant això, per al primer secretari dels socialistes catalans, la crisi econòmica no pot ser la "raó" ni la "causa" per "desmantellar els serveis i programes socials".
Montilla, a més, va advertir a l'executiu català que des del PSC "no estarem amb els braços plegats, amb la boca tapada i mirant cap a l'altre costat", sinó que "plantarem cara perquè creiem que és el millor per a Catalunya i la seva gent".
El dirigent socialista va considerar també que l'executiu de CiU demostra amb aquesta llei Òmnibus que "està obsessionat a destruir" l'acció dels anteriors governs del tripartit i que "els destorba qualsevol presència que els recordi o simbolitzi les etapes anteriors" perquè, va dir, "volen una idea única de país".
Montilla va recriminar, també, al Govern que lidera Artur Mas l'"ofensiva" política que implica la "precipitació i la urgència del tràmit parlamentari" de la llei òmnibus amb una "mínima oposició" dels partits polítics en un Parlament "emmanillat".
"La duresa de les mesures, la precipitació en la tramitació, l'acumulació de temes tan diversos, la derogació de garanties i la desorganització administrativa que poden suposar reclamarien un tràmit parlamentari més ordenat i amb més temps per estudiar i analitzar les conseqüències de cada mesura", va argumentarMontilla, qui va apreciar una "involució política" de CiU en aquesta "urgència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema