L'avantprojecte de la Llei òmnibus ha topat amb un nou front dins de la comunitat mèdica. 135 centres privats de salut, aplegats a l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), han presentat aquest dimecres el seu "manifest per la viabilitat de la sanitat privada catalana". Un text per mostrar el seu "absolut rebuig" a la modificació de l'article 15.2 de la Llei 8/2007 de l'Institut Català de Salut, que autoritzarà als centres i serveis de l'ICS a realitzar activitat privada en les seves instal•lacions. Els representants de l'ACES demanen una reunió de "caràcter urgent" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per impedir aquesta modificació.

Els centres de salut privats han presentat aquest dimecres un manifest "per la viabilitat da la sanitat privada catalana". Se senten amenaçats per una modificació inclosa dins la Llei òmnibus. L'avantprojecte de la macrollei conté una modificació de l'article 15.2 de la Llei 8/2007, que regula els centres de l'Institut Català de Salut. Aquesta obre la porta als centres de titularitat pública adscrits a l'ICS a realitzar activitat privada en les seves instal·lacions.

Els 135 centres aplegats dins l'ACES, on apareixen institucions com l'Hospital Quiron, Centro Médico Teknon o l'USP Institut Universitari Dexeus, han demanat una reunió amb el president Mas abans que acabi el temps de presentació d'esmenes a l'avantprojecte de la Llei òmnibus per aconseguir al derogació d'aquesta modificació, que, entenen, complica la viabilitat dels centres mèdics privats.