El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat validesa a la prohibició del burca, el nicab i d'altres peces que tapin la cara a edificis municipals de Lleida en una sentència coneguda ahir en la qual desestima el recurs contra la prohibició presentat per l'associació musulmana Watani. L'advocat de Watani, Carles Antolí, va assegurar que recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem (TS).

Segons Antolí, la sentència considera que l'Ajuntament té competència en matèria sancionadora, un argument amb el qual el lletrat discrepa perquè el motiu del recurs no és una sanció, sinó una prohibició.

Els magistrats apunten també que l'ordenança afecta la convivència ciutadana i a la seguretat dins dels recintes municipals: "Com que ells entenen que anar tapat pot afectar la convivència amb altres persones i com en matèria de seguretat té competència l'Ajuntament, entenen que sí és aplicable", va resumir Antolí.

Lleida va ser la primera ciutat espanyola en la qual es va aprovar de manera definitiva la prohibició d'aquesta peça de roba islàmica -el 8 d'octubre del 2010.