L'alcalde en funcions i candidat a la reelecció a Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, repetirà en el càrrec amb un govern en minoria, després que CiU i PP no hagin aconseguit arribar a un acord de mandat.

Ho van confirmar fonts pròximes a la negociació, després que la cap de llista de CiU, Victòria Forns, es rebel·lés a principis de setmana i continués els contactes amb el PP per segellar un acord, malgrat la màxima de la direcció nacional de CiU de respectar que als municipis governi la llista més votada.

Forns va explicar que el detonant del fracàs de les negociacions amb el PP és que CiU ha rebutjat repartir-se l'alcaldia dos anys, malgrat que la diferència entre nacionalistes i populars va ser de tan sols tres vots.

La sospita

Els líders municipals del PP a Barcelona i Badalona, Alberto Fernández-Díaz i Xavier García-Albiol, es van preguntar ahir si s'estan destruint documents oficials en els seus respectius ajuntaments poc abans que es produeixi el traspàs de poders en els dos governs municipals.