La diputada i portaveu del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Samper, ha carregat aquest divendres al matí contra CiU i el Govern de la Generalitat per haver portat a terme el que per ella és un "canvi de cromos" amb el Partit Popular de Catalunya. Per la socialista, la federació nacionalista i el PPC "no només han arribat a un pacte per aprovar els pressupostos sinó que hem vist que el pacte també existeix a la Diputació de Barcelona". Per Martínez-Samper, això "constata" que des de CiU "s'apel•la constantment al PSC des dels faristols però es treballa intensament amb el PPC des dels despatxos". "Ho venim dient des del PSC fa setmanes", ha remarcat la socialista.

La diputada ha volgut replicar així les declaracions del portaveu del Govern català, Francesc Homs, que ha fet una crida als socialistes perquè deixin de ser "els botxins" dels pressupostos i se sumin al suport que ja ha manifestat el PPC. Martínez-Samper, a més, ha retret a Homs que cridi a la "responsabilitat del PSC" quan pel Govern "la paraula responsabilitat bàsicament vol dir assenyalar culpables: el tripartit de dia i Madrid de nit". "A mi el que em continua sorprenent és com per un partit nacionalista com CiU, parlar de Catalunya i les seves prioritats mai és tema de debat", ha retret la diputada socialista.

Per Rocío Martínez-Samper, el Govern de la Generalitat "té aparença de pell de be", però en realitat la seva crítica als socialistes "és molt constant" i "s'ha intensificat des del 22-M". Tot i recordar que el PSC va facilitar la investidura del president Artur Mas, Martínez-Samper ha remarcat que aquell acord "s'està incomplint gairebé des del minut zero". "Allà hi havia uns acords escrits en forma d'intentar arribar a un consens per la recuperació econòmica, i s'incompleixen temes de salut i d´estat del benestar que nosaltres vam posar com a condició", ha retret, tot justificant així el seu rebuig als pressupostos de la Generalitat. "És sorprenent que demanin responsabilitat quan ells l'exerceixen", ha insistit.

Cinquena vicepresidència de la Diputació pel PSC

Des de CiU s'ha llençat l'oferta al PSC perquè pugui ocupar una cinquena vicepresidència a la Diputació de Barcelona. Des de les files socialistes no tanquen la porta a acceptar-ho, tot i que no ho han volgut explicar tan explícitament. En aquest sentit, Rocío Martínez-Samper ha manifestat que els socialistes "sempre" hem vist important "tenir governs de base àmplia" als organismes supramunicipals, i per això ha assegurat que el PSC "seguirà treballant perquè sigui així".

Malgrat tot, la diputada del PSC ha recordat a CiU que la directriu de respectar la llista més votada no s'acomplirà en el cas de la Diputació de Barcelona, donat que els socialistes "som la llista més votada a la província de Barcelona". I és que per Martínez-Samper, la directriu de CiU "quasi s'ha incomplert més que s'ha complert" a tot arreu.