La ministra de Defensa i dirigent del PSC, Carme Chacón, ha lamentat que el candidat del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, al qui ha qualificat de "xenòfob", hagi aconseguit l'alcaldia de Badalona i ha criticat que "les persones que instiguen l'odi" no poden tenir el "premi" d'assumir el poder als municipis catalans. Chacón ha carregat contra CiU per "l'error d'haver donat suport" a García Albiol i ha recordat que "aquest país s'ha construït amb convivència".

La ministra ha fet aquestes declaracions durant la constitució de l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat, municipi on va ser tinent d'alcalde, i ha assenyalat que a Catalunya "s'obre una nova etapa política" pels socialistes.

Durant aquesta "nova etapa", Chacón ha valorat que els socialistes han de "guanyar-se la confiança de la gent", tant on governin com on són a l'oposició, i han de tenir la "clara prioritat" de lluitar contra la crisi i millorar l'ocupació, però alhora "protegint i garantint l'educació, la sanitat i els serveis socials", que la ministra ha considerat com les "senyes d'identitat" del PSC.