Un centenar de persones van assistir ahir a la primera presa de contacte dels seguidors de "Congrés des de baix", moviment sorgit a les xarxes socials i que té per objectiu aportar al PSC una visió més participativa de cara al Congrés de la formació d'aquesta tardor. "Perseguim un canvi en la forma de fer les coses del PSC per poder atendre el que demana la ciutadania", va comentar Núria López, impulsora del corrent. Un missatge que López no només adreça a la direcció del partit sinó també al vicepresident del PSOEAlfredo Pérez Rubalcaba, el candidat del partit a les pròximes eleccions generals i que precisament serà avui a Barcelona per participar en una trobada amb militants.

La Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) va ser l'espai que va acollir la trobada, convocada per només sis hores després de la constitució de gairebé tots els ajuntaments catalans, dels quals un nombre significatiu ja no estan governats pels socialistes. De fet, Núria López va deixar de ser ahir mateix alcaldessa de Campdevànol (Ripollès). PSC i CiU estaven empatats a cinc regidors, però la balança l'ha decantat la regidora d'ERC Helga Pujol a favor del nacionalista Joan Manso.

Paraules per a Rubalcaba

"Congrés des de baix", va sorgir a través d'una "piulada" que va fer López al Twitter i que posteriorment va ser hashtag fins arribar a ser trending topic. A la xarxa social Facebook, el corrent es presenta com una opció per tal que "humilment es pugui donar la paraula a les persones que estan esperant una reacció". Núria López va afegir que des de la plataforma "volem crear un espai de debat més lliure i menys jeràrquic" per tal de poder dur idees i altres aportacions positives al Congrés.L'ara cap de l'oposició a Campdevànol va apuntar que l'objectiu d'aquest moviment únic no és criticar la direcció del PSC. "És una direcció que hem triat en un congrés amb un sistema democràtic" ha apuntat, "però potser aquesta manera de funcionar que tenim els partits no és la que la societat demana i per això cal crear espais", va matisar.

De la trobada d'ahir, Núria Ló?pez va expressar que "m'agradaria sortir amb gent molt animada per aconseguir que tots aquests canvis que demanem a les xarxes socials no es quedin a internet". També es va referir a una altra trobada, en aquest cas la que el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals, mantindrà amb militants socialistes avui a Barcelona. "És necessari que es canviïn les formes des de la direcció del partit", va insistir, "i no puc compartir que es digui que unes primàries debiliten una organització política que ha de ser participativa precisament", va concloure. López va afegir que ella no estarà a la reunió amb Rubalcaba.