El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha afirmat que els resultats de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre, que engloba els mesos de juliol, agost i setembre, serà "bona" per l'impuls del sector turístic, tot i que no creu que sigui prou motiu com per avançar les eleccions a novembre.

"Recull juliol, agost i setembre, que solen ser bons mesos per a l'economia espanyola, afectada per la temporada d'estiu, temporada en la qual acostuma a haver-hi una creació de llocs de treball intensa, i aquesta és especialment bona per les circumstàncies geopolítiques, el nostre país s'ha convertit en un destí preferent", ha destacat.

En declaracions a RNE recollides per Europa Press, Gómez ha assenyalat que Espanya podria patir fins i tot "defecte de capacitat instal·lada", en afirmar que s'arribarà al 100% d'ocupació del sector hoteler i turístic, que "tirarà" de la resta dels serveis.

Respecte a la possibilitat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, avanci les eleccions al novembre amb la finalitat d'aprofitar els bons resultats de l'EPA, el titular de Treball ha considerat que no és motiu suficient per avançar els comicis.

"No crec que sigui una bona raó, crec que aquesta és una competència que té el president del govern. Em sembla, i sempre sóc partidari d'esgotar-ne els terminis, que les reformes per a aquest moment estaran recent aprovades pel Parlament", ha manifestat.

Per aquesta raó, Gómez advoca per mantenir la data actual dels comicis, perquè considera que queda temps "suficient" com per poder fer que les reformes entrin en vigor i que "fins i tot" se'n percebin els efectes.

Pel que fa a la negociació col·lectiva, el ministre de Treball ha recalcat que el govern ha intentat trobar "un terreny d'equilibri" entre les postures patronals i sindicals i ha subratllat que el pànic dels empresaris a la contractació deriva no només de la falta de flexibilització, sinó també de l'escassetat de finançament.

Finalment, ha concretat que l'Executiu compte ja amb el suport parlamentari del PNB i Coalició Canària, i alhora ha expressat el seu desig de tenir el suport de CiU. "N'hem parlat amb el PP, però no ens ha donat cap resposta", ha conclòs.