Una inspecció del Centre de Seguretat Nuclear (CSN) efectuada a la central nuclear d'Ascó durant el primer trimestre de 2011 ha detectat diverses irregularitats en el funcionament diari de la central, entre les quals hi ha la troballa de material inflamable -burilles i un paquet de tabac- a l'edifici de combustible de la central.

L'acta del CSN, analitza la protecció contra incendis de la central, i en el cas de la unitat I detalla la troballa de burilles a diversos punts, així com, el tancament inadequat d'alguna porta i un camió estacionat en una zona prohibida.

Precisament, Ascó I va registrar l'abril d'aquest any un conat d'incendi a l'edifici auxiliar durant tres minuts, si bé aquest es va originar en un quadre elèctric que no alimenta equips de seguretat, i tampoc va ocasionar cap risc per a les persones o el medi ambient.

Les unitats I i II d'Ascó acumulen un terç dels successos notificables des de començament d'any pels vuit reactors que conformen el parc nuclear espanyol, que es divideixen en 5 notes informatives de les 14 produïdes, i 9 ressenyes de les 27 emeses.