98 viatges del 29 de desembre del 2010 al 4 de març, dels quals 80 han estat a Madrid. Els membres del Govern i alts càrrecs han fet aquests viatges en poc més de dos mesos del primer període del Govern d'Artur Mas i per fer-ho han preferit utilitzar el Tren d'Alta Velocitat (TAV) que l'avió. De fet, han viatjat en 44 ocasions en tren a Madrid envers les 39 que ho han fet en avió. Els viatges en avió tots ells s'han fet en classe turista. El mateix president de la Generalitat, Artur Mas, ja va assegurar que ell i el seu Govern viatjarien "sempre" en classe turista en aquells vols que no excedissin les tres hores de durada. En aquella ocasió Mas va viatjar en turista per ser rebut pel Rei.

El president Mas va dir que s'havia de donar exemple amb els viatges i s'havia de viatjar en turista i això és el que es desprèn de la resposta del Departament de Governació i Relacions Institucionals a diverses preguntes del PSC sobre els viatges dels consellers fora de Catalunya. De fet, tots els 55 viatges que s'han fet en avió han estat en turista.

Així mateix, de les dades del Departament de Governació també se'n desprèn que una gran majoria dels viatges són a Madrid. Del total de 98 viatges fets pel Govern, 80 ha estat a Madrid, dels quals 44 han estat en tren i 39 en avió en classe turista. En tres d'aquests viatges l'anada ha estat en tren i la tornada en avió i per tant en aquests casos compta per dos viatges cadascun. Per això, quan se suma el nombre de viatges en tren i els d'avió és superior al total de viatges fets a Madrid.

Els viatges que no han estat a Madrid han estat, entre d'altres, a l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània a Agadir (Marroc) per part de la secretaria d'Afers Exteriors per assistir; al viatge del Consell Català de l'Esport a la Fiboo-Essen a Essen-Dusseldorf amb avió; el viatge en cotxe propi a Tolouse per part de l'INEFC amb motiu del projecte POCTEFA; els viatges del conseller Recoder a Strasbourg a l'Assamblea general RECEP-ENELC al Consell Europeu i a Brussel·les a la Jornada FERRMED al Parlament europeu (els dos en avió en turista). Cal destacar també el viatge de la directora general de l'ICA en avió, turista, a Etiòpia en un contacte amb les autoritats competents en matèria internacional.

En el global de viatges 45, han estat en tren, 55 en avió i un en cotxe particular. En aquest cas guanya l'avió al tren perquè en la majoria de casos han estat viatges a l'estranger que s'han fet tots ells en avió.

Recoder, Pelegrí i Mascarell, els més viatgers

La conselleria que més viatges ha fet ha estat el Departament de Territori i Sostenibilitat dirigida per Lluís Recoder amb 13 viatges, seguit pel Departament d'Economia i Coneixement, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el de Benestar Social i Família, tots tres amb un total d'11 viatges per conselleria. Entre els consellers més viatgers hi ha un empat amb cinc viatges, la majoria d'ells a Madrid, entre el conseller Recoder, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Entre els viatges també ha estat diferent el nombre d'acompanyats i fins i tot en alguns casos no n'hi ha cap. El viatge on hi ha més acompanyats és un del conseller Mena a FITUR a Madrid amb cinc acompanyants.