El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha afirmat aquest dimarts que "és el moment de recuperar la plaça Catalunya per a Barcelona" i ha reclamat el desallotjament "immediat dels antisistema que encara hi són". Fernández Díaz ha destacat que també s'ha d'impedir que "hi hagi noves acampades a altres indrets de la ciutat de Barcelona, als barris i al mateix Parlament". Fernández Díaz creu que ara ja es posta de manifest que els acampats de plaça de Catalunya ja no són indignats sinó que "són veritablement antisistema".

El dirigent del PP ha destacat que plaça de Catalunya no és un càmping ni els parterres de la ciutat es poden convertir en picnics improvisats. "S'ha d'impedir la proliferació d'aquests indrets i tallar d'arrel qualsevol altra situació", ha afegit. En aquest context, ha afirmat que la continuïtat "de la situació es converteix en un greuge comparatiu amb les persones que també tenen tot el dret a protestar i no per això envaeixen espais públics o converteixen indrets de referència com plaça de Catalunya en llocs d'acampada il·legal".

Fernández Díaz ha manifestat que el desallotjament s'ha de fer forma coordinada i "impecable" entre l'Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat, és a dir, entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. El dirigent del PP a Barcelona ha considerat que ha de ser una actuació "sense reserves i amb tot el respecte, però sí s'escau amb tota la determinació per posar fi a aquestes acampades il·legals".

Així mateix, ha ressaltat que "després de les eleccions Xavier Trias va oferir la seva col·laboració a l'alcalde en funcions, Jordi Hereu, que està obligat a oferir tota la col·laboració de la Generalitat".

Per altra banda, Fernández Díaz ha fet referència a l'acord tancat entre CiU i PP per governar la Diputació de Barcelona i ha manifestat que "no és un acord d'investidura, sinó de govern".