La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va lamentar que quan l'ara alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, deia que l'ajuda a les famílies era per als catalans i després per la resta se'ls titllava de xenòfobs i ara ningú titlla amb aquesta paraula el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, quan proposa que es restringeixin les ajudes per naixements a les famílies que acreditin que fa més de 5 anys que viuen a Catalunya.

En aquest context, va demanar "responsabilitat i no etiquetar i estigmatitzar uns quan altres diuen el mateix". Sánchez-Camacho va considerar que "a alguns els molesta que el PP governi la tercera ciutat de Catalunya".

La líder del PPC va recalcar que "els catalans han parlat i molts partits haurien de mirar el canvi que s'està produint i el sentit del vot dels catalans i llegir què han demanat". "Quan se'ns insulta a Badalona demano respecte pels 27.000 ciutadans que han cregut en un programa d'immigració absolutament democràtic", va recalcar.

Clima de crispació

Preguntada pel clima de crispació a Badalona el dia del nomenament de Garcia Albiol com a alcalde, va destacar que no creu que això sigui només qüestió de Badalona. Va lamentar que la constitució dels ajuntaments arreu d'Espanya va estar acompanyada de persones que "han format part d'aquests moviments i han manifestat la posició contrària". "M'hauria agradat que hagués estat pacífica perquè la democràcia exigeix la crítica pacífica. Sempre he fet una anàlisi del que hem pogut fer millor i pitjor i al PPC hi ha coses que es poden fer millor", va dir.

Sánchez-Camacho va recalcar que el seu partit havia apostat pels canvis i noves polítiques per sortir de la crisi. Va afirmar que havien aportat la necessària estabilitat als governs municipals. Va dir que el seu balanç és que "han sabut llegir el missatge dels catalans i garantir la governabilitat i estabilitat de molts ajuntaments".