El alumnes provinents de la Formació Professional (FP) que aquest dimecres han començat els exàmens de Selectivitat els han qualificat de difícils i han considerat injust que s'hagin de presentar per poder pujar la nota. Per primer cop, aquests estudiants s'han d'examinar de la fase específica si volen pujar nota per tenir accés als estudis més demandats.

En total, uns 3.500 alumnes que ja han cursat estudis d'FP passaran per aquestes proves. A la facultat d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la majoria dels estudiants consultats per l'ACN criticaven haver de fer uns exàmens sobre unes matèries que fa anys que no estudien.

Aquest col•lectiu no ha de superar la fase comuna ja que per aconseguir la nota per accedir a la universitat els hi serveix la seva nota mitjana del cicle formatiu que hagin cursat. Malgrat això, aquesta qualificació només pot arribar a 10 i si volen pujar nota fins a 14, la mateixa que poden obtenir els que provenen de Batxillerat, han de presentar-se a les proves de la fase específica.

Aquest és el cas de la Goretti Aymerich, una estudiant que ha cursat un cicle formatiu de grau superior d'Animació Sociocultural i vol accedir a la universitat per estudiar Educació Social. Aymeric ha explicat a l'ACN que tot i que presentar-se a la fase específica és opcional es converteix en gairebé obligatori si es vol apujar nota per assegurar-se poder accedir als estudis desitjats.