Un total de 16.390 persones comencen aquest dissabte les proves d'oposició per accedir al cos de Secundària. La convocatòria final de places és de 1.245, les que el departament d'Ensenyament havia presentat des del principi, després que l'Estat retirés el recurs contra la convocatòria en considerar que infringia la Llei de pressupostos.

En total hi ha 1004 per a professors d'ensenyament secundari, 191 de professors tècnics de Formació Professional (FP), 20 d'escoles d'idiomes oficials i 20 d'arts plàstiques i disseny. Els exàmens acabaran el 16 de juliol i es celebraran en un total de 173 tribunals. El gruix d'aspirants es concentra a les comarques barcelonines (4.528) i Tarragona (2.403).

La Generalitat va presentar la convocatòria de 1.245 places a principis d'any i més de 16.000 persones s'hi van inscriure. Mesos després el Ministeri d'Economia i Hisenda va presentar un recurs en considerar que l'oferta infringia el 30% màxim de places a convocar determinat per la Llei de pressupostos estatal.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va demanar des del primer moment la retirada del recurs i va argumentar que es devia a un error d'interpretació. Després de diversos contactes entre el Govern i l'executiu espanyol, aquest últim finalment va retirar el recurs.

Així, més de 16.000 persones començaran aquest dissabte els exàmens. D'aqueta manera, 1.245 llocs de treball passaran d'interins a funcionaris.