17 de juny de 2011
17.06.2011
Moviment del 15-M

Manifestació dels 'indignats' a Barcelona aquest diumenge

El Moviment del 15-M convoca una gran marxa a la capital catalana per denunciar les retallades socials

16.06.2011 | 21:21

El moviment dels 'indignats' de tot l'Estat espanyol celebrarà aquest diumenge 19 de juny una gran manifestació descentralitzada que pretén denunciar les retallades socials. A Catalunya la manifestació es realitzarà a Barcelona i culminarà una setmana de protestes marcada per la iniciativa 'Aturem el Parlament' que pretenia paralitzar l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat.

La protesta de diumenge, coordinada pels 'indignats' de l'acampada de Barcelona, sortirà a les cinc de la tarda de plaça de Catalunya sota els lemes 'El carrer és nostre!', 'No pagarem la seva crisi', 'Cap a una vaga general' o 'Aturem les retallades'.

El sindicat CGT de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha repartit aquest dijous 30.000 octavetes sobre la manifestació del moviment dels 'indignats' d'aquest diumenge. Els treballadors dels autobusos volen demostrar "que la classe política, l'elit econòmica, la 'burrocràcia' sindical de CCOO i UGT i els directors de tots els gran mitjans de comunicació porten molts anys creuant les línies vermelles per les quals es roba a milions de persones la seva feina".

Els treballadors de TMB demanen que no es donin diners als bancs i que es donin "a la salut, a l'educació i al transport públic". En aquest sentit, denuncien que "mentre hi ha diners per la banca i es redueixen els impostos als rics, als hospitals s'eliminen servies d'urgències, es tanquen quiròfans i sales de maternitat".

A més, "ens allarguen l'edat de jubilació fins als 67 anys, els aturats ja arriben quasi als 5 milions i cada dia s'anuncien nous ERO, nous acomiadaments i ara Zapatero aprova un decret que es carrega els convenis col·lectius i dóna als empresaris una arma de guerra contra els nostres drets". És per això que els buseros es concentraran mitja hora abans de la manifestació a la plaça Urquinaona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema