18 de juny de 2011
18.06.2011
Protesta social

Carod retreu l'"espanyolisme" dels 'indignats'

L'exvicepresident de la Generalitat demana als que protesten que es "pixin" en l'Estat i no en Catalunya

17.06.2011 | 17:36
Carod Rovira.

L'exvicepresident de la Generalitat i exlíder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat als indignats que es "pixin" en l'Estat espanyol.
En un article en el portal 'Nació Digital' recollit per Europa Press, Carod ha ressaltat que els indignats han sobresortit per la seva espanyolitat: "Tenen, com a espanyols, tot el dret del món a indignar-se. Però si volen fer-ho, com espanyols, el millor és que no s'equivoquin al mapa i es manifestin, s'indignin, es pixin, pintin, xisclin i insultin, allà on els correspon, al seu país", l'Estat espanyol.

"Han pintat les seves pancartes majoritàriament en castellà i s'han expressat públicament en aquest idioma (...) per no deixar entrar el nacionalisme en l'acampada", ha indicat.

En el moviment del 15M, Carod ha ressaltat que hi ha molta gent de bona fe, i s'ha preguntat: "És cert que, com s'apunta en alguns àmbits, que entre els indignats (...) hi ha alguns infiltrats que són agents del CNI i que tenen com a objectiu donar internacionalment la imatge negativa al món que s'està donant de Catalunya?".

"Quina credibilitat té la indignació d'una gent, la meitat dels quals està en contra del dret d'autodeterminació? Com entendre que Falange s'hagi adherit formalment a la concentració?", s'ha preguntat Carod.

"Indignació de pacotilla""

Segons Carod, els indignats fan el joc al nacionalisme espanyol, per la qual cosa ha demanat que es deixi de ser còmplice d'un moviment que ha qualificat d'"indignació de pacotilla".

"Sent espanyols, motius per indignar-se no és que faltin. Si jo fos espanyol, que no és el cas, m'hauria indignat sis segles abans", ha ressaltat. Carod ha criticat l'incivisme dels indignats per acampar a la plaça Catalunya, utilitzar els jardins públics com a urinaris, pintar el monument al president Francesc Macià i donar una imatge de Catalunya "marginal, xabacana i basta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema