El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, va fer una crida als catalans a consumir productes agroalimentaris autòctons. "S'ha de ser conscient que aquí hi ha molta gent que produeix, al món agroalimentari fan un gran esforç, i hem de ser capaços de fer que el català, els catalans, consumim productes d'aquí", va afirmar.

Pelegrí, que va defensar el que va anomenar "patriotisme alimentari", va afegir que considera molt important en aquests temps ajudar les indústries, però especialment el sector agroalimentari i tenir aquesta confiança en la proximitat. "Si entrem en un restaurant i consumim vi de La Rioja no estem ajudant l'empresariat català", va asseverar.

El conseller va fer aquestes declaracions a La Seu d'Urgell, on va clausurar la Trobada al Pirineu, una reunió que va aplegar uns 500 empresaris.

Va demanar als empresaris un compromís per donar valor als emprenedors, perquè sigui atractiu per a la joventut, perquè "no pot ser que un país tingui uns joves l'objectiu o l'anhel dels quals sigui ser funcionaris".