El moviment d'"indignats" es va desmarcar ahir de la violència amb la qual van actuar alguns concentrats per impedir dimecres passat l'entrada de diputats al Parlament, encara que van evitar fer autocrítica i van denunciar que els incidents s'havien sobredimensionat per a criminalitzar-los.

En roda de premsa convocada per AcampadaBCN, dos dels "indignats", Jesús García i Alicia Domínguez, van insistir que són un moviment pacífic i que rebutgen qualsevol acte de violència com el que es va produir dimecres passat, quan grups d'exaltats van increpar, van sacsejar, van escopir i van pintar alguns diputats que anaven al Parlament.

No obstant això, quan se'ls va preguntar si la convocatòria per parar el Parlament se'ls havia escapat de les mans, van evitar qualsevol autocrítica i, escudant-se en el fet que parlen a títol individual -malgrat que la convocatòria de la roda de premsa estava feta en nom del col·lectiu Acampada BCN- van apuntar que no poden fer autocrítica "per una cosa que jo no he fet".

És més, a diferència del que van anunciar el passat 14 de juny altres tres membres del col·lectiu -Mar Bastida, Elena Matalama i David Dic-, que també van dir que parlaven a títol individual, els que van parlar ahir van assegurar que la seva intenció no era impedir l'entrada dels diputats al Parlament -fet que suposa un delicte- sinó fer un cordó simbòlic per demostrar el seu rebuig als pressupostos.

"Jo parlo a títol individual, parlo per mi", va insistir Jesús García, després d'afirmar que ell tenia molt clar que la convocatòria per dimecres 15-J era per fer un cordó simbòlic però que no sabia si tots els concentrats eren igualment conscients d'això.

En qualsevol cas, els "indignats" van insistir que són un moviment pacífic que rebutja la violència, pel que van demanar als grups violents que no acudeixin a les seves convocatòries, començant per la manifestació que celebraran demà pel centre de Barcelona.

Advertència d'Interior

El conseller d'Interior, Felip Puig, va avisar que l'ocupació de la plaça Catalunya per part d'un grup minoritari d'indignats "no es pot permetre molt més temps", perquè s'està evitant que milers de ciutadans puguin exercir el seu dret a gaudir de l'espai comunitari.

En una entrevista a l'emissora Rac-1, Puig va assenyalar, preguntat sobre l'acampada a la plaça Catalunya, que encara es manté de forma ja molt minoritària, que "alguna reflexió haurem de fer perquè el nivell d'utilització de l'espai públic està evitant que milers o milions de ciutadans pu?guin exercir el seu dret a gaudir de l'espai comunitari". El conseller d'Interior també va denunciar que a Barcelona hi ha entre 300 i 600 persones que són "professionals del desordre públic i de la violència urbana", que estan "perfectament organitzades", per la qual cosa s'hauran de "dedicar a fons" per actuar en contra seu ja que "no hem explorat al màxim les possibilitats de l'ordre jurídic vigent".