Un total de 29.712 estudiants han finalitzat aquest divendres les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). En l'última jornada, els alumnes s'han examinat de les assignatures optatives: Geografia, Física, Disseny, Grec, Biologia, Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Història de l'art o Electrotècnia. Ara, hauran d'esperar fins el 30 de juny per conèixer els resultats a través d'Internet i el 4 de juliol ja podran recollir la documentació amb les notes als seus centres. La Selectivitat es va iniciar aquest dimecres amb la novetat que per primera vegada els alumnes de Formació Professional (FP) es presentaven als exàmens de la part específica per pujar nota.

Aquesta és una novetat que no ha agradat als estudiants afectats que consideren que no és just que hagin de presentar-se a exàmens d'unes matèries que no han cursat mai o bé fa com a mínim dos anys que no estudien.

Aquest any s'han examinat de Selectivitat 3.285 estudiants més. Del total de matriculats, 24.188 han acabat aquest any Batxillerat, 2.009 són d'altres anys de Batxillerat i que poden haver fet ja anteriorment la Selectivitat i 3.515 han cursat cicles formatius.

La primera jornada els estudiants van fer els exàmens de Llengua castellana i Llengua catalana i la majoria d'ells va tornar a coincidir en que l'examen de castellà era més fàcil que el de català. La curiositat va arribar en la segona jornada quan una entrevista al personatge principal de 'Lost' sobre el final de la sèrie, part que va agradar als seguidors de la mateixa però no tant als que no l'havien seguit.

Els estudiants disposen fins el proper 5 de juliol per a preinscriure's al centre universitari on volen cursar els seus estudis.