El conseller de Cultura de la Generalitat i exmilitant del PSC, Ferran Mascarell, ha recordat que ell ja criticava l'estructura piramidal del PSC i el poc protagonisme de les bases "abans que fóra evidenciat per una derrota electoral", però celebra que el partit surti endavant perquè Catalunya necessita un PSC renovat i implicat en la governabilitat de Catalunya.

En una entrevista d'Europa Press, Mascarell, qui es va donar de baixa fa sis mesos, ha donat suport a la demanda de diversos corrents crítics perquè la cúpula comparteixi protagonisme amb la base: "Tot el que s'està dient que cal fer s'hauria d'haver fet fa temps, i espero que finalment es faci".

Ho diu just després que la cúpula del PSC hagi accedit que el text de la ponència marc del congrés -que Europa Press va avançar dijous- introdueixi referències a la necessitat de modificar l'estructura organitzativa del partit.

El text definitiu accepta 'modificar l'estructura i la cultura del partit per millorar la implicació dels afiliats'; la rotació de càrrecs institucionals i orgànics; limitar mandat en els càrrecs del partit i del sector públic; i abandonar estructures piramidals per un sistema des de baix.

L'esborrany de la ponència havia causat malestar entre alguns militants, que, després dels mals resultats de les eleccions municipals, es van organitzar a les xarxes socials a través de diverses plataformes, com 'Congrés des de baix', 'MésPSC' i '15M socialista'.

Per a ell, el canvi de govern a l'Ajuntament de Barcelona és "una molt bona decisió" dels electors, que són capaços de percebre quan ha d'arribar un canvi, que ha donat el poder a CiU després de 32 anys de govern del PSC, de qui espera ara una bona oposició.

Ha considerat probable que el resultat hagués estat un altre si Montserrat Tura hagués guanyat les primàries a Jordi Hereu, i s'ha preguntat "per què qui ha governat Barcelona ha tingut tanta predisposició a mantenir-s'hi i ha donat tan poc marge a plantejaments d'obertura".