El president de C's, Albert Rivera, ha carregat contra el PP per "vendre els seus principis" i renunciar a defensar eixos bàsics del seu programa per pactar amb CiU un acord transversal que, segons ha vaticinat, engloba els Pressupostos de la Generalitat per al 2011, governs municipals i el suport de la federació a un futur Govern presidit per Mariano Rajoy.

En declaracions a Europa Press, ha censurat que els populars hagin perdut "una gran oportunitat" per forçar una reducció administrativa a Catalunya i garantir un model educatiu bilingüe a canvi del seu suport als Pressupostos.

"El PP torna al model del Majestic", ha assenyalat Rivera, qui ha sostingut que el pacte entre les dues formacions recorda el que van pactar el 1996 José María Aznar i Jordi Pujol, el qual va portar els populars a no recórrer la llei de política lingüística del Govern de CiU.

Per aquesta raó, ha cenyit a un "moviment estètic per intentar confondre els seus votants" la instància que la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, va registrar aquest divendres al costat d'altres 500 famílies per garantir una educació bilingüe en els col•legis públics de Catalunya en compliment de les sentències del Tribunal Constitucional (TC) i del Tribunal Suprem (TS).

Rivera ha contraposat l'actitud "estètica" dels populars amb la de C's, i ha explicat que aquest dijous es va reunir amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per sondejar la posició del Govern davant de les sentències que l'obliguen a modificar el model educatiu.

En la reunió el líder de C's va trobar un Govern "enrocat" sense intenció d'adaptar el sistema educatiu a les sentències del TC i el TS, de manera que la formació estudiarà aquest dilluns a la reunió de la seva executiva si emprèn accions tant a l'àmbit polític com el judicial perquè es compleixin les sentències dels dos tribunals.