Els petards són any rere any el producte estrella de la revetlla de Sant Joan i per aquest motiu els fabricants intenten sorprendre els compradors amb productes innovadors. Així ho ha explicat a l'ACN el president de l'Associació de Fabricants i Majories de Pirotècnica de Catalunya (AFIMAC), Eduard Cunillera, qui ha assegurat que enguany les vendes estan caient un 5% respecte el 2010, quan es va patir la davallada més forta per la crisi. Malgrat tot, els distribuïdors de petards esperen poder igualar les vendes de l'any passat. Cunillera calcula que per Sant Joan es venen entre 600 i 700 tones de petards. Enguany hi ha un total de 946 punts de venda de material pirotècnic repartits per tot Catalunya.

Augmenten els lots que contenen diferents tipus de petards

Aquest any també serà positiu pels clients per l'alt nombre d'ofertes que s'han preparat a la majoria de punts de venda de petards. Des de fa un temps, els comerciants posen a la venda uns lots amb diferents tipus de petards a uns preus "més assequibles", ha afirmat Casals. Pel director comercial de la pirotècnia Igual, aquests lots permeten obtenir una "gran varietat de productes" fent "una petita despesa".

Malgrat que alguns clients tenen molt clar els petards que volen comprar per Sant Joan, alguns d'ells estan indecisos i aquí és on "són més efectius els lots", ha expressat Casals. A més, els packs són més "pràctics" de transportar i cada any s'adapten a les demandes dels consumidors.

Les novetats es concentren en els petards dirigits als infants

El president de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnica de Catalunya ha explicat que la crisi ha obligat al sector de la pirotècnia a tenir incentius per aportar novetats en els productes que s'ofereixen any rere any. Enguany la majoria de nous petards estan destinats al públic infantil.

Algunes de les novetats en petards infantils que ha tret al mercat la Pirotècnia Catalana, propietat de Cunilera, són uns asteroides que roden pel terra, o unes marietes que després de rodar pel terra surten volant cap al cel. A banda, la innovació també arriba al sector de les fonts de llum i color, cada cop més demanades. Enguany es poden trobar, per exemple, unes bitlles de colors que per 25 euros quatre unitats deixen anar diferents efectes de foc.

Pels grans amants dels petards, per 95 euros enguany apareix al mercat un conjunt de quatre bateries de focs artificials basats en les cartes de pòquer. Van a la baixa, assegura Cunillera, els petards de tro, tot i que la Pirotècnia Catalana estrena enguany un TNT XL de forta explosió.