L'estiu serà una mica més calorós del que és habitual, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), i especialment a l'est i el sud de la península, les Illes Balears i les Illes Canàries. Així, entre juliol i setembre s'esperen temperatures més altes i unes precipitacions sense canvis respecte del que és normal. De fet, la primavera ja ha estat força més calorosa, amb una especial punta de calor a l'abril, període en què s'han registrat les temperatures més altes des del 1949, amb una mitjana de 3,8 graus per sobre del que és habitual en aquest mes i que en alguns punts han arribat als 6 graus superiors. En canvi, la calor ha estat inferior les dues primeres setmanes de juny.

L'estiu es preveu més calorós, tot i que l'AEMET avisa que les fluctuacions poden variar les previsions del temps. Després d'una primavera molt calorosa, el juny s'està caracteritzant per unes temperatures normals o lleugerament inferiors. En punts de les Balears i de l'oest peninsular les anomalies tèrmiques han estat de l'ordre de -1º C, mentre que al vessant cantàbric les temperatures han estat 1º superiors a l'habitual.

La primavera sí que ha estat contrastadament més calorosa. En aquest trimestre, la diferència de temperatura mitjana amb els valors de referència del període 1971- 2000 ha estat positiva en tota Catalunya. Les anomalies registrades han oscil•lat entre els 0,5 ºC al sud de Tarragona i els 4.0 ºC al Pirineu, amb una mitjana general de +2,30 sobre les mitjanes del mes.

El caràcter tèrmic del mes de març va ser entre normal i càlid i el mes d'abril ha estat un dels mesos d'abril més càlid dels que hi ha registres juntament amb el del 1945 i el del 1949. Les anomalies registrades van oscil•lar entre els 1,8 ºC i els 6,0 ºC amb una mitjana de 3,8 ºC.

Especialment destacables són les temperatures màximes tan altes aconseguides entre els dies 8 i 10 d'abril. Exemples d'aquests dies són els 33º C a Lleida i 32,2 ºC a Tivissa, ambdues el dia 9.