El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha passat de puntetes davant l'anunci de l'eurodiputat Oriol Junqueras de presidir la formació. "A la permanent d'avui no s'ha parlat de noms ni de candidatures", ha assegurat Llorente, que ha reconegut però que els dos noms que fins ara han fet un pas endavant, Carles Bonet i Oriol Junqueras, "formen part de la lògica del procés congressual en el què vivim".

"De fet, fa 48 hores que varem iniciar-lo amb l'aprovació dissabte del reglament i segur que en els propers dies aniran apareixent persones que voldran fer un pas en aquesta línia", ha puntualitat el portaveu d'ERC, que tampoc ha volgut desvetllar si el secretari general, Joan Ridao, serà una d'aquestes.

"Insisteixo, no s'ha parlat de noms a la permanent i, que tingui constància, només hi ha dues persones amb aquesta voluntat", ha continuat Llorente, que ha volgut subratllar "el màxim respecte amb les candidatures i la naturalitat d'aquests anuncis".

El portaveu d'ERC ha negat també que la ponència política que el partit republicà prepara de cara al congrés de la tardor estigui "afavorida" per la direcció perquè així es garantirà "la unitat interna" i s'evitarà les diferents confrontacions de l'últim congrés. "A tots els militants d'ERC allò que ens uneix és molt més important que el que ens separa", ha sentenciat Llorente.