Els 'indignats' van mostrar la seva força aquest 19-J pel centre de Barcelona. Unes 50.000 persones, segons fonts d'Interior, i més de 270.000, segons l'organització van sortir de la plaça de Catalunya, han recorregut la Via Laietana per finalitzar al Pla de Palau. Sota el lema "El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi", els assistents van cridar contra les retallades i l'actual situació econòmica enmig de crítiques amb els polítics i lemes com Que no ens representen'. La marxa, amb gent de totes les edats, es va desenvolupar en un to festiu, reivindicatiu i sense incidents, tot i alguns moments de tensió a la Ciutadella.

La marxa ha tingut com a objectiu expressar el rebuig a l'actual sistema econòmic i polític i a les retallades pressupostàries anunciades pel govern català, especialment a sanitat i educació, i reclamar que els ciutadans no paguin una crisi de la qual no es consideren culpables.

A la capçalera de la manifestació, i després de diversos cotxes de la policia catalana i de mitjans de comunicació, una petita furgoneta transportava un potent equip de so des del qual s'han llançat nombroses consignes i diverses vegades s'ha pogut escoltar la cançó "L'Estaca" de Lluís Llach".

Precisament el cantautor català és un dels 500 intel·lectuals que s'han sumat al manifest donat a conèixer ahir en suport dels "indignats".

"El carrer és nostre. No pagarem la seva crisi" ha estat el lema de la primera pancarta de la manifestació, darrere de la qual un grup de joves transportava tres fèretres per escenificar "la mort" dels serveis socials que suposaran les retallades pressupostàries anunciades pel govern català.

Els manifestants no s'han cansat de reclamar la convocatòria d'una vaga general i en els seus crits han preguntat als dirigents de CCOO i UGT que quants diners rebran per no convocar-la.

En acabar la manifestació, milers de persones es van concentrar a les portes del Parlament, cridant consignes com "Felip Puig dimissió" o "Que no, que no ens representen". Aquesta protesta va acabar ja de nit sense que es registressin incidents amb el fort dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra que protegia la cambra catalana.

La plataforma AcampadaBCN ha fet públic un comunicat en el qual considera un "èxit rotund" la manifestació d'aquest diumenge i asseguren que la "legitimitat de les seves reivindicacions està al carrer". Els convocants de la multitudinària manifestació consideren que la ciutadania ha tornat a demostrar massivament el seu suport a les mobilitzacions pacífiques "que reclamen més justícia i democràcia davant de les imposicions dels mercats financers i la submissió dels governs".

També a Madrid i a les principals ciutats espanyoles la veus dels 'indignats' va recórrer els carrers amb la celebració de multitudinàries manifestacions de protesta.