El diputat de CiU al Parlament i president de les joventuts de Convergència, Gerard Figueras, ha demanat aquest dilluns "disculpes" públicament per sobrepassar el límit de velocitat a la carretera i ha mostrat el seu "penediment" per això.

Els Mossos d'Esquadra van interceptar aquest diumenge el líder de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) conduint el seu vehicle a 165 km/h després d'haver esgotat tots els punts dels que disposava.

En declaracions a Efe, Figueras ha confirmat que ahir circulava a més velocitat de la permesa per l'autopista AP-7 a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona) en un matí "sobrecarregat d'activitats" i que el va moure a prémer en excés l'accelerador per arribar puntual a un acte del conseller Lluís Recoder a l'Ametlla de Mar (Tarragona).

"Vaig prendre la mala decisió de córrer més del compte per arribar a l'Ametlla de Mar. Demano disculpes públicament per un fet que no s'hauria d'haver produït mai", ha afirmat.

La patrulla dels Mossos que va aturar el seu cotxe va constatar en revisar la base de dades que Figueres, de fet, havia esgotat ja el seu carnet per punts a causa de infraccions comeses anteriorment.

Figueras, que ha hagut de presentar-se aquest matí al jutjat d'instrucció de Reus per donar compte dels fets, ha al·legat que mai va arribar a rebre cap notificació comunicant-li que ja no tenia saldo en el seu carnet per punts.

El jutjat d'instrucció de Reus elevarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el cas de Figueras, que per tractar-se d'un diputat segueix un procediment especial.

Figueras, que estarà sense poder conduir fins a l'1 de novembre, havia infringit el límit de velocitat en anteriors ocasions, ja que, segons ha explicat, les seves funcions com a president de la JNC l´han portat a acumular nombrosos actes en un mateix dia que l'obliguen a desplaçar-se a corre-cuita per Catalunya.