El Govern de la Generalitat no preveu cap moratòria per a l'aplicació de la prohibició de les curses de braus, que està prevista per al gener del 2012. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha assegurat que la previsió del Govern és no modificar la llei i que no té intenció de "reobrir" aquest debat, que va tenir lloc la passada legislatura. A més, ha assegurat que "no hi haurà excuses de mal pagador" per no aplicar la llei, com ara la compensació econòmica al sector afectat, ja que creu que aquesta no serà de milions d'euros, sinó que acabarà quedant en "uns pocs milers d'euros". La prohibició de les corrides es va fer a través d'una ILP que va modificar la llei de protecció dels animals.

"La llei està aprovada i no contempla aquesta moratòria", ha dit Homs, que ha garantit que "la llei està com està" i que l'executiu no té intenció de modificar-la. El portaveu del Govern ha afegit que la llei "s'ha d'aplicar" i que no la volen canviar, tot recordant que va ser aprovada a través d'una iniciativa legislativa popular i que a partir d'aquesta es va generar "un gran debat i una gran expectació". Ara, ha afegit Homs, el Govern on té intenció de "reobrir el debat".

En aquest sentit, ha assegurat que "no hi haurà excuses de mal pagador" perquè aquest no és un "debat econòmic", en referència a la compensació que reclamarà el sector afectat. De fet, Homs creu que la indemnització podria quedar en "uns pocs milers d'euros" i no en "milions", de manera que la prohibició de les corrides no tindria "impacte econòmic".

"Ells mateixos diuen que els ingressos pel 2007 van ser de 4 milions d´euros", ha dit, en referència a la plaça de la Monumental de Barcelona, "si després demanes 400 milions per cessar l'activitat, ja veus que no guarda cap mena de proporció". A més, ha recordat que a la Monumental s'hi fan altres activitats a més de les corrides de toros i que caldrà analitzar quins són els ingressos concrets que té la plaça en concret per l'activitat que es prohibeix.

Homs ha recordat que la llei preveu una negociació amb el sector i que en la mateixa norma hi ha "un mecanisme sense concretar de compensació".