El titular del Jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, ha citat a declarar el 18 de juliol el secretari d'Immigració de CDC i expresident del Partit per la Independència (PI), Àngel Colom, i l'exdirectora general del Palau de la Música, Rosa Garicano, en el marc de la investigació pel desviament de diners de la institució per l'expresident Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Colom declararà com a imputat en qualitat de responsable civil a títol lucratiu.

L'anterior jutge que instruïa la causa, Miguel Ángel Tabarés, havia descartat en aquell moment la imputació de Garicano, tot i que havia considerat que "segurament era un dels directius amb més coneixement i capacitat de decisió, a més de mantenir una relació d'especial confiança amb Millet i Montull". Tabarés va citar a declarar com a imputats els administradors de les empreses New Letter, Hispart, Letter Graphic i Altraforma en el marc de la investigació pels presumptes pagaments irregulars a CDC a través del Palau, vinculats a l'adjudicació d'obra a Ferrovial, ja que considera que aquestes empreses eren les que rebien part dels diners de la constructora.

La resposta

Àngel Colom, va dir no tenir "cap notificació del jutjat" i va puntualitzar que, en tot cas, "es confirma que no hi ha responsabilitats penals ni imputació" contra la seva persona. A més, va dir estar "a disposició per col·laborar amb la justícia i explicar els fets" i va tornar a oferir-se als actuals dirigents del Palau per compensar "qualsevol situació irregular que s'hagués pogut produir sense el meu coneixement".