El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dijous les actuacions del conseller d'Interior, Felip Puig, dels dies 27, 28 i dels incidents al parc de la Ciutadella "perquè és la seva primera obligació". I ha reconegut que "si un dia no està content de com es fan les coses farà canvis". Ha remarcat que no hi haurà canvis perquè "les coses s'estan fent bé" i ha dit que la seva "primera obligació és donar suport als que dirigeixen les forces de seguretat". Ha assegurat que si hi hagués un excés de la policia clar hi ha molts controls interns per depurar les responsabilitats d'alguns policies que s'excedeixen. Acte seguit, ha negat que hi hagués un excés dels Mossos aquests dies.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha ressaltat que la policia "no és ni culpable ni són sospitosos". Ha considerat que en cap país seriós del món "no es posarà sistemàticament en qüestió l'actuació de la policia democràtica que és la única que té l'ús de la força perquè se li ha delegat". Ha destacat que a vegades l'actuació de la policia "estèticament no és bonica". Tot i això, ha recalcat que "l'alternativa és que hi hagi al final un caos total al país i això agradarà molt menys".

Mas ha admès que no li va "agradar gens" arribar al Parlament amb helicòpter i ha explicat que havia estat tres quarts d'hora intentant entrar al parc de la Ciutadella amb cotxe per diferents entrades. "Ens van donar cosses al cotxe, ens van trencar un retrovisor i van intentar agredir-nos en aquest sentit", ha apuntat. El president de la Generalitat ha assegurat que tenia clar que havia d'estar al Parlament a l'hora, junt amb la presidenta del Parlament, perquè sinó donava la imatge que "el president del país estava segrestat".

Sobre les protestes del 15-M, ha destacat que "hi ha una part dels moviments que són de protesta lògica en alguna mesura, de rebuig i d'expressió de malestar". Mas ha assenyalat que això és lògic perquè hi ha "un país amb unes condicions complicades" i ha recalcat que enten el malestar en una part de la societat "que no és majoritària". Ha declarat que això s'ha de poder canalitzar perquè després es pugui parlar.

El president Mas ha apuntat que van anar a votar més de tres milions de persones mentre que al carrer ens diuen que hi havien 50.000 persones. Ha ressaltat que al Parlament hi ha molts mecanismes d'aproximació. En aquest context, ha afirmat que no es pot dir que "tot el que tenim no funciona i que l'alternativa és el caos". "Entre les democràcies i el caos generalitzat em quedo amb un sistema que es va perfeccionant i pot anar cada vegada millor".