El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha garantit aquest dimarts que l'executiu no serà "insensible" i tindrà "en compte" la manifestació de diumenge passat, 19 de juny. Dit això, però, ha afegit que, un cop identificades les persones violentes que van actuar contra diputats el 15 de juny, el Govern es personarà com a acusació particular. El Govern ja ha posat a disposició de la fiscalia tota la informació necessària. D'altra banda, i sobre les persones que encara acampen a la plaça de Catalunya, Homs ha explicat que hi ha una voluntat juntament amb l'Ajuntament de Barcelona de buscar una "solució dialogada", però alhora ha avisat que això tampoc ser excusa per "deixar-ho indefinidament".

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha volgut diferenciar entre els fets violents del 15 de juny i la manifestació pacífica de diumenge. Sobre aquesta última ha assegurat que el Govern no només té en compte el que reclamaven milers de ciutadans, sinó que "ho vol tenir en compte", i en propers temps s'haurà de "saber donar la resposta necessària a això".

"El Govern no queda indiferent, insensible al que es va expressar diumenge, com no ho quedem amb altres tipus de manifestacions", ha reblat.

D'altra banda, sobre els incidents violents del 15-J a les portes del Parc de la Ciutadella, ha explicat que el primer que ja han fet es posar a disposició de la fiscalia, que ha obert diligències, tota la informació que tenen els Mossos d'Esquadra. Un cop identificades les persones que van participar en els aldarulls, el Govern es personarà directament davant dels tribunals com a acusació particular.

Pel que fa a les persones que queden a la plaça de Catalunya, ha recordat que les qüestions d'ocupació de la via pública són competència de l'Ajuntament de Barcelona, però sí que ha opinat que "això no pot ser indefinit". "Diàleg d'acord, però que el diàleg no sigui una excusa per l'immobilisme", ha apuntat.

Homs ha subratllat que la plaça és de tots, i no pot ser "apropiada" per uns quants. Per això, "en un moment o un altre s'haurà de posar fi" a l'acampada. En aquest sentit, ha recordat que el mateix alcalde en funcions, Jordi Hereu, ha dit que era partidari que això no s'allargués.

Pel que fa a la Llei electoral, ha recordat que ja fa setmanes que el Govern ho planteja com una prioritat, però sí que ha reconegut que, arran de les mobilitzacions, hi ha d'haver un "esforç major per part de tothom".