Un jutge ha posat en llibertat Farit Afellay, cosí del jugador del FC Barcelona Ibrahim Afellay, que des del passat 8 de juny estava reclòs en un centre d'internament d'estrangers pendent de ser expulsat d'Espanya.

El jutge, en la seva sentència, ha acceptat el recurs de reforma presentat per l'advocat de Farit Afellay contra l'acte d'internament de 8 de juny d'aquest any, i ha acordat "la seva immediata posada en llibertat". En la seva sentència, el jutge ha estimat que Farit Afellay compta amb arrelament suficient a Espanya "com per presumir que el risc de fugida és reduït".

L'arrelament de Farit Afellay es dedueix, segons el jutge, del fet que compta amb família al nostre país (el seu cosí), "família que es compromet a acollir-lo al seu domicili i a mantenir-lo mentre que se substancia l'expedient sancionador". La seva sentència també apunta que Farit Afellay compta amb el certificat d'empadronament, informe municipal de l'Ajuntament de Mataró, diploma acreditatiu de la realització d'acollida, així com el resguard de cita per sol·licitar una autorització de residència per arrelament i una proposta d'oferta de treball.