El president català, Artur Mas, va aprofitar la graduació de la vint-i-quatrena promoció de Mossos i Policies Locals a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya per subratllar que, malgrat les crítiques a les actuacions policials, ell estarà sempre "al costat" de la policia catalana.

Després de la polèmica per les actuacions dels Mossos a plaça Catalunya, a Barcelona, i el Parlament per fer front a les protestes del Moviment 15-M, Mas va remarcar que és bo que al país "s'entengui i s'accepti" que en una democràcia "avançada i madura, la feina de la policia en defensa de la mateixa democràcia, les llibertats, la seguretat de les persones, els béns i els espais col·lectius, és fonamental".

"Tindreu un govern que estarà del vostre costat", va dir Mas als Mossos i als policials locals, acompanyat a l'acte pel conseller d'Interior, Felip Puig, i diverses autoritats.

Mas va presidir l'acte de clausura i entrega de diplomes als 746 nous mossos i 461 policies locals que han superat el curs de formació bàsica policial i que passaran a reforçar la seguretat a Catalunya, així com en 123 ajuntaments de tot el territori català.

Els policies graduats a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ubicat a Mollet del Vallès, iniciaran ara l'any de pràctiques, que hauran de superar destinats en comissaries de tot Catalunya.

El president de la Generalitat va reconèixer que la feina de la policia no sempre "és ben acceptada i que fins i tot en alguns moments és criticada".

Mas va aprofitar l'ocasió per recordar-los que és necessari que també facin complir els deures dels ciutadans, perquè "la societat -va dir- ha d'anar entenent i acceptant que al costat de qualsevol dret, que justament es pot reclamar, sempre hi ha d'haver el compliment del deure".

Artur Mas va demanar als nous agents que s'han graduat com a Mossos d'Esquadra i policies locals que es facin respectar i que respectin la societat.

Finalment, el president els va reconèixer el treball realitzat durant el curs, dient que aquesta és "una molt bona promoció" i els va recordar "el moment delicat del nostre país".

L'edat mitjana dels aspirants en aquesta vint-i-quatrena promoció de mossos graduats és de 27,3 anys, un 25,96% són dones i el 16% dels graduats tenen estudis universitaris.

12.000 hores lectives

El curs de formació bàsica policial ha comptat amb un total de 12.000 hores lectives i ha abraçat des de la formació policial específica, passant per altres coneixements com sociologia, dret, geografia i formació esportiva.

El curs es va iniciar el mes de setembre de 2010 amb 1.300 alumnes, 808 dels quals eren aspirants a Mossos d'Esquadra. D'aquests 36 han suspès, 25 hi van renunciar durant el curs i un ha causat baixa. En total han rebut el diploma 746 agents que iniciaran avui mateix l'any de pràctiques a comissaries d'arreu del territori català. Posteriorment s'incorporaran als seus destins definitius.

Pel que fa als agents de la Policia Local, un total de 492 aspirants van iniciar el curs. D'aquests 24 l'han suspès, sis hi van renunciar i un ha causat baixa. Dels 461 policies locals graduats, 210 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona. La demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies enguany.