El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres davant la nova promoció de Mossos d'Esquadra i policies locals de Catalunya que, quan els critiquin en l'exercici de les seves funcions, mentre estan defensant la democràcia, els drets de la gent i la seguretat, tindran a un Govern que estarà al seu costat.

En la graduació de la XXIV promoció de mossos i policies locals a l'Institut de Seguretat Pública (ISPC), a Mollet, i amb el conseller d'Interior, Felip Puig, Mas ha considerat bo que la societat accepti que en democràcia és "fonamental" el treball d'una policia que defensa les llibertats, la seguretat de les persones, i els béns i espais col·lectius, en al·lusió a les crítiques després incidents amb el moviment 15M.

Segons el president, els mossos estan per garantir la llibertat i els drets dels ciutadans però també "per fer complir els deures", perquè al costat d'un dret sempre hi ha el compliment d'un deure.

Ha recordat als alumnes que arriben a la policia en un moment delicat, un temps "complicat des del punt de vista dels pressupostos i els diners", de manera que els ha recordat l'esforç que fa la societat per poder tenir noves promocions.

Els ha demanat que es facin respectar però respectin a la gent, i ha destacat la seva "altíssima funció" de servir-la, per la qual cosa els ha instat a estar a l'altura.

D´altra banda, en la promoció 2010-11 s'han graduat 1207 agents (746 mossos i 461 policies locals de 123 ajuntaments), de manera que la xifra de Mossos per a Catalunya arriba als 16.654.