Els grups de PSC i ICV-EUiA han exigit aquest dijous la renúncia de Felip Puig com a conseller d'Interior, mentre que ERC i el PP català han censurat la seva gestió, si bé els populars han fet servir un to molt més moderat en les seves crítiques pels incidents durant el setge al Parlament del 15-J.

L'exconseller socialista Joaquim Llena ha culpat a Puig de "radicalitzar" el moviment del 15-M amb les càrregues policials del 27 de maig a Plaça Catalunya, ha denunciat la seva "incompetència reiterada per garantir la seguretat i l'ordre públic" i ha conclòs que , si ell estigués al seu lloc, "hauria renunciat per dignitat al càrrec".

Molt més directe ha estat el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, que ha reclamat explícitament la "dimissió" del conseller o bé al president català, Artur Mas, que el destitueixi.

Tot i que ERC ha evitat demanar la dimissió de Puig, ha coincidit amb ICV-EUiA a demanar al president de la Generalitat que nomeni un secretari de seguretat (càrrec vacant després del frustrat fitxatge de Xavier Crespo) que acrediti experiència en aquesta matèria , i han ironitzat amb què tant el conseller com el director de la policia, Manel Prat, només tenen el carnet de CDC.

Per la seva banda, el diputat del PPC Pere Calbó ha subratllat la "responsabilitat" del conseller Puig per no haver pogut garantir la seguretat dels diputats el passat 15 de juny, quan alguns d'ells van patir agressions i coaccions per part d'un grup de 'indignats '.