El Govern està disposat a acceptar les exigències de l'oposició de trossejar en tres o quatre projectes la polèmica llei Òmnibus, que pretén modificar més de 80 normatives, segons que han explicat a Efe fonts governamentals.

El Govern va encarregar aquest dimarts al grup parlamentari de CiU que iniciés una ronda de contactes amb l'oposició, donant prioritat al PSC, per sondejar la seva predisposició a pactar aquest avantprojecte de llei.

Dimarts mateix van començar les converses, en què participa per part de CiU el seu portaveu parlamentari, Jordi Turull, i el portaveu adjunt, Ramon Espadaler, mentre que el secretari general de la Presidència, Francesc Homs, segueix de prop les negociacions.

De les primeres converses amb els socialistes Joaquim Nadal, Laia Bonet i Jaume Collboni es pot treure la conclusió que el pacte sobre com tramitar aquest paquet de reformes és possible, a diferència del que ha passat amb els pressupostos per al 2011.

Segons fonts del PSC, a la reunió d'aquest dimarts no es va parlar dels continguts de la llei sinó simplement de qüestions formals i els representants de CiU es van mostrar oberts a "fragmentar" la llei Òmnibus, una demanda que també han traslladat PP i ERC en els seus contactes amb CiU.

El PSC reclama al Govern que per respecte al debat parlamentari es divideixi en quatre parts, una amalgama legislativa que actualment consta de més de 600 articles.

Les reformes que es plantegen a la llei Òmnibus quedarien així agrupades en diversos projectes de llei diferenciats: un primer bloc per als canvis relacionats amb la simplificació administrativa, un segon dedicat a l'agilitat i reestructuració administrativa, un altre que reuniria tot allò relacionat amb la promoció econòmica i un quart que assumiria els canvis a la llei d'urbanisme.

En ares del consens, i en correspondència amb el seu oferiment de mà allargada a l'oposició, el Govern està disposat a atendre aquesta petició i queda només per concretar els articles que quedaran englobats a cadascun dels projectes de llei.

"No volem que per una qüestió formal fracassin les reformes que planteja la llei Òmnibus", ha reflexionat a Efe un representant de CiU, que ha destacat l'actitud "constructiva" que han observat especialment a ERC però també a PP i PSC, tot i que el seu llistat de condicions encara no s'ha posat sobre la taula en la seva totalitat.