El preu de les assignatures universitaris augmentarà fins a un 7,6% el pròxim curs a les universitats públiques catalanes, segons la proposta que aquest dimarts ha presentat el Govern en una reunió amb la comissió d'estudiants universitaris. D´altra banda, aquells alumnes que repeteixin tres vegades, hauran de pagar un 60% més cars els crèdits de les assignatures que no hagin superat.

Fonts de la Secretaria d'Universitats de la Generalitat han informat que l´increment de les taxes universitàries correspon a l´augment de l'IPC interanual més quatre punts, el que suposa la pujada més important dels últims deu anys. Aquest increment es donarà a conèixer públicament aquest dimecres en una roda de premsa prevista per la Secretaria.

Catalunya aplicarà, d'aquesta forma, la part més alta de la forquilla de preus que va acordar la Conferència General de Política Universitària, formada per les comunitats autònomes i el Ministeri d'Educació, per al pròxim curs 2011-2012.

Les taxes s´incrementen un 3,6%

A banda del preu dels crèdits, la Secretaria ha anunciat que permetrà la pujada de fins a un 3,6% les taxes de matrícula i de l'expedient acadèmic, corresponent a l'actualització de l'IPC.

Una de les novetats és que es podrà pagar la matrícula universitària per mensualitats, al contrari del que succeïa fins ara, que podia fraccionar-se només en dos pagaments, segons les condicions de cada universitat.

Alhora, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha donat llum verda a la seva proposta de convertir una part de la pujada de les taxes en beques per finançar l'accés a la universitat dels alumnes amb menys recursos. Concretament, la pujada anirà acompanya d'un increment del 25% de beques.