La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha criticat que els escolars catalans es passin els mesos d'estiu sense agafar cap llibre ni aprendre res i ha defensat la importància dels quaderns d'estiu per seguir repassant les matèries durant les vacances estiuenques. "Qui està en procés d'aprenentatge no pot estar tres mesos sense fer res i entrar al setembre sabent menys que al juny", ha dit Rigau en declaracions al programa 'Els Matins de TV3'.

D'altra banda, la consellera s'ha mostrat convençuda que cal més formació per als professors universitaris per aconseguir que el nivell dels universitaris que en el futur es dedicaran a la docència també sigui més alt. A més, la consellera d'Ensenyament s'ha mostrat a favor de la proposta del vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, de crear un sistema semblant al MIR per als aspirants a professor.

Rigau també ha defensat la importància de la Formació Professional i ha dit que "no es pot plantejar com a alternativa de segona a la universitat", perquè aquesta assegura un alt percentatge d'ocupació.