La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat d'Andorra (UdA) han acordat oferir dobles titulacions oficials a l´Estat i a Andorra per als programes d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Dret, Humanitats, Informàtica, Llengua i Literatura Catalana i Comunicació.

Així ho han subscrit el rector de la UdA, Daniel Bastida, i la rectora de la UOC, Imma Tubella, en presència de la ministra andorrana d'Educació, Joventut i Esports, Roser Suñé, segons han informat en un comunicat.

L'acord suposa un tracte de reciprocitat perquè la col·laboració entre les dues universitats ja permetia els andorrans obtenir, a més del 'báchelor' del seu país, el títol oficial de grau a l´Estat espanyol, i facilita la mobilitat dels estudiants a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES).

L'adaptació a l'EEES ha configurat dues estructures de titulacions diferents en els dos països: a l'Estat espanyol s'ha definit el grau amb una durada de 240 crèdits europeus (quatre anys) i el màster amb 60 (un any), mentre que a Andorra el 'báchelor' té 180 crèdits i el màster amb 120.

Els estudiants que superin el programa d'estudis i compleixin les condicions d'accés previstes en la legislació acadèmica de cada estat obtindran la doble titulació.