L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va afirmar que no és partidari d'"una caça de bruixes" en el PSC a l'hora de renovar la seva direcció ja que advoca per un congrés "unitari", en el qual està obert a "formar equip" amb alcaldes com Àngel Ros i altres representants del món local.

Ballesteros va indicar que "s'han de renovar de manera important les persones que estan al front del PSC: de fet, la més important és qui ha donat el primer pas, que és el primer secretari, José Montilla, però no hem de fer una caça de bruixes".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, un dels que es postulen per dirigir el PSC, va dir recentment que dirigents com Miquel Iceta i José Zaragoza s'havien identificat massa amb l'actual direcció, pel que veia "difícil que estiguin en el nucli dur que sorgeixi del congrés" del partit, previst per a l'últim cap de setmana d'octubre.

En aquest sentit, Ballesteros va criticar la tendència dels partits d'esquerres "a aniquilar", quan inicien una nova etapa, tot el que hi ha d'anterior, i va posar com a ?exem?ple contrari la cultura nord-americana respecte a polítics i empresaris, als qui tracten com a "sèniors".

"S'ha d'aprofitar l'experiència de la gent que ha tingut una llarga trajectòria en política, si bé no han d'estar en primeríssima línia", va considerar ahir l'alcalde tarragoní.

També Ballesteros va dir estar "disposat i disponible" per estar a l'executiva nacional del PSC, per donar "els millors anys de la meva vida" treballant en la renovació del projecte i perquè aquest torni "a ser central i considerat com a central pels catalans".

Sobre la possibilitat de formar tàndem amb Ros, Ballesteros matisa que "més que tàndem vull fer equip" amb molta gent, com "Ros, Pere Navarro" i altres "molt vàlids" procedents del món municipalista, que veu com els seus "models de referència".

I, en aquesta línia, va assenyalar que seguirà reclamant, com ja va fer en l'anterior Consell Nacional del PSC, que "unim i no disgreguem".

"Aquí no sobra ningú. Ni cap sensibilitat, encara que és veritat que cap sensibilitat s'ha de posar per damunt de les altres. Si els ciutadans ens veuen desunits i parlant més dels nostres problemes que dels seus, ens seguiran deixant de banda com fins ara", va apuntar Ballesteros.

L'alcalde de Tarragona es va mostrar a més "a favor de no confondre els instruments amb els mitjans" en la dicotomia entre tenir grup propi al Congrés o desmarcar-se del PSOE en assumptes que concerneixen exclusivament a Catalunya.

"Què volem? Tenir una clara i visible capacitat d'autonomia? Més autonomia de decisió? Doncs anem cap a allà. Quins són els instruments? Aquells en els quals ens posem d'acord", va dir Ballesteros, per a qui aquests podrien ser poder votar en votacions extraordinàries que afectin a Catalunya, diferents del PSOE, o tenir més presència al PSOE.

"Aquests que diuen més PSC -va prosseguir Ballesteros-, això no és incompatible amb més PSOE, però més PSOE amb sensibilitat PSC", va explicitar Ballesteros, que somriu en assegurar que no ha trobat cap ciutadà que li digui que el més important per a Catalunya és que el PSC tingui grup parlamentari propi.

"Sí que em diuen que defensem la sanitat, els serveis socials, l'educació... Això del grup propi és un assumpte entre polítics i mitjans de comunicació", postil·la Ballesteros, que aportarà a la ponència marc del PSC la redactada al febrer passat per la federació del Camp de Tarragona: "un PSC amb perfil propi i unit".