El PPC ha presentat aquest divendres un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'anul·lar tres vots dels populars, fet que va comportar que CiU recuperés el 15è regidor a l'Ajuntament de Barcelona i que el PP es tornés a quedar amb vuit. Els populars ja han presentat un recurs d'aclariment davant del TSJC, però paral·lelament han decidit iniciar la via del Constitucional per tal d'intentar recuperar el novè regidor que el TSJC li havia atorgat inicialment dimarts. La pugna per aquest regidor va provocar que el ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona s'hagi retardat fins a l'1 de juliol.

La pugna entre CiU i PP pel regidor que balla a l'Ajuntament de Barcelona continua. Dimarts, el TSJC va fer pública una decisió segons la qual el PPC obtenia el novè regidor per Barcelona en detriment de CiU, que es quedava amb catorze. Però aquest dijous, el tribunal va corregir la seva sentència perquè va anul·lar tres paperetes que "per error" havien validat sense que, segons CiU, els populars les haguessin reclamat.

Els populars ja van presentar un recurs d'aclariment davant del TSJC per saber quin és el motiu que el va portar a canviar de decisió però, paral·lelament, aquest divendres ha presentat un recurs d'empara davant del Constitucional en contra d'aquesta decisió.

El recurs que inicialment van presentar els populars per demanar el recompte de vots ja va provocar que la constitució de l'Ajuntament de Barcelona no on es pogués fer l'11 de juny, com a la majoria de consistoris. La data fixada és l'1 de juliol i la portaveu dels populars al consistori, Àngels Esteller, ha garantit que la decisió del seu partit no impedirà que la constitució es pugui fer aquest dia.

En aquest sentit, ha afirmat que "l'Ajuntament es constituirà el dia 1 segur tinguem o no sentència del Constitucional", i ha assegurat que el seu propòsit és que "davant de totes aquestes incerteses s'aclareixi el més ràpid possible el resultat final", tot i admetre que el procés és "laboriós" i que podria durar uns 15 dies. "Si es pot accelerar millor que millor, per això hem presentat el recurs en menys de 24 hores", ha remarcat Esteller, que argumenta que el PP ha decidit presentar un recurs al TC "per anar més ràpid".

Segons Esteller, "el que s'ha fet malament és que ahir es va modificar una sentència ferma de fa dos dies, però CiU va presentar un recurs d'aclariment a través del qual es van modificar alguns vots que s'havien donat al PP feia 48 hores". En aquest sentit, ha assenyalat que "no estem d'acord que se'ns hagin anul·lat uns vots que s'havien donat com a vàlids a la sentència del TSJC".