26 de juny de 2011
26.06.2011
Vacances pels menuts

Esplais d'estiu amb menys infants

Les inscripcions de nens i nenes han disminuït entre un 5 i un 10% respecte a l'any passat, a causa de la crisi

25.06.2011 | 13:24
Els esplais d´estiu arrenquen la seva activitat amb menys nens i nenes respecte el 2010.

Els esplais d'estiu, centres d'oci juvenils, arrenquen la seva activitat amb una lleugera disminució de les inscripcions de nens, entre un 5 i un 10% respecte a l'any passat, a causa de que moltes famílies afectades per la crisi econòmica han preferit no apuntar als seus fills a aquestes activitats.

Les dues principals entitats d'oci infantil i juvenil de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l'Esplai, han explicat a Efe que, malgrat les facilitats de pagament que han ofert a les famílies, no han pogut evitar que es reduís el nombre de nens inscrits.

"Els pares amb més dificultats s'ho han muntat com han pogut: demanant a oncles o avis que cuidin dels nens mentre treballen o deixant als més grans, nois de 14 anys que ja poden cuidar-se, que es quedin a casa", ha apuntat Aleix Llobet, director del Servei de Colònies d'Estiu de la Pere Tarrés.

Núria Valls, cap de l'Àrea Educativa i Social de la Fundació Esplai, afegeix altres tàctiques com que els pares es "alternin les vacances" per poder cuidar dels seus fills durant l'estiu i així no apuntar-los al "esplai" o fer-ho durant menys setmanes.

Flexibilitzar el pagament de les inscripcions, oferir descomptes si es contracten paquets d'activitats o augmentar el nombre de beques que s'han ofert han estat les tàctiques més habituals perquè cap nen es quedés sense "esplai" aquest estiu.

Les dues entitats han llançat campanyes per augmentar la dotació de les beques: "Un estiu per a tots" en el cas de la Fundació Esplai, que ha recaptat 75.000 euros dels 100.000 previstos, i "Cap nen sense colònies" en el cas de la Pere Tarrés, que ha permès a un miler de menors gaudir d'aquestes activitats.

Les administracions públiques també han fet un esforç perquè les famílies no hagin de renunciar a aquestes activitats d'oci a causa de la crisi econòmica. El departament de Benestar Social i Família de la Generalitat ha afegit 320 places noves al programa "L'estiu és teu", que ofereix estades a preus reduïts per a nens i joves entre 5 i 16 anys en albergs de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema