28 de juny de 2011
28.06.2011
Tribunals

Indemnització de la Generalitat a un motorista paraplègic

El Suprem dóna la raó al pilot perquè no hi havia doble barrera protectora al lloc on va patir l'accident

27.06.2011 | 20:32

El Tribunal Suprem ha condemnat la Generalitat a indemnitzar un motorista que va quedar paraplègic en topar contra una barrera protectora a la carretera GI-862 entre Tossa de Mar i Blanes. La sentència ha donat la raó al motorista i el Govern haurà d'indemnitzar-lo amb uns 300.000 euros perquè no hi havia doble barrera al lloc on va tenir l'accident, l'any 2000. La sentència crea jurisprudència i obre la possibilitat perquè altres motoristes també puguin reclamar en aquests tipus d'accidents.

El motorista, Juan Miguel Pizarro, anava amb la seva moto per la carretera GI-682 de Tossa de Mar a Blanes quan va caure a l'alçada del quilòmetre 20,9 i va topar contra la peça vertical en forma d''H' de la barrera, que li va causar una lesió medul·lar greu que el va deixar paraplègic. Segons els pèrits, el motorista circulava a una velocitat d'entre 37 i 53 km/h en aquest punt on va tenir l'accident, limitat a 90 km/h.

La primera sentència es basava en l'atestat que van dur a terme els Mossos d'Esquadra apuntant que el motorista anava a una velocitat inadequada ja que es recomanava circular a 40 km/h en el punt de l'accident i que la responsabilitat la tenia el conductor de la motocicleta. Ara, el Tribunal Suprem ha acceptat el recurs del demandant i reconeix en la resolució que
la responsabilitat de la lesió recau en un 50% per la seva conducció i en un altre 50% per l'administració que ha de garantir la seguretat vial. En aquest cas, si hi hagués hagut una barrera doble, el motorista hagués patit una lesió més lleu.

La sentència de l'alt tribunal ha donat la raó al motorista i el Govern haurà d'indemnitzar-lo amb una quantitat de 319.409,20 euros.

L'advocat del motorista, Sebastián Martínez, ha apuntat que està reconegut per la pròpia administració que aquests tipus de barreres amb vèrtex tallant són perilloses i que s'han de substituir. Martínez ha destacat que la sentència d'ara és molt important perquè crea jurisprudència en donar la raó al motorista. "Obra la porta a aquells motoristes que pateixen aquests tipus de lesions a poder reclamar perquè pateixen un dany absolutament injust", ha assenyalat el lletrat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema